Hieman minusta

Pinja Tokoi - Mimesis.fi

Päädyin valokuvaajaksi kiertoreittiä – kuten elämän parhaat asiat usein tapahtuvatkin. Olin opiskellut viestinnän opettajaksi jo loppusuoralle asti, kun satunnaiset taitto- ja kuvitustyöt houkuttelivat opiskelemaan hieman lisää. Visuaalisen journalismin opintoihin Tampereen yliopistossa kuului graafisen suunnittelun ohella paljon valokuvausta, joten kamera kasvoi kiinni käteeni hieman vahingossa, mutta kertaheitolla vuonna 2006. Muutaman journalistisen valokuvan ja infografiikan parissa vietetyn vuoden jälkeen hääkuvaus luontevalta vaihtoehdolta: tarjolla olisi vain hyviä uutisia. Kuvasin ensimmäiset hääni vuonna 2011.

Journalistisen taustani ansiosta dokumentaarinen tyyli hääkuvauksessa oli minulle alusta asti itsestäänselvyys. Olen allerginen kovin lavastetuille kuville, ja mieluummin liikun juhlatilassa mahdollisimman näkymättömänä. Tästä huomaamattomuudesta hääparit ovatkin minua kiitelleet. Pelisilmää tilannekuville minulla on toki myös.

En ole täyspäiväinen yrittäjä, vaan työskentelen päivätyökseni ohjelmistoyrityksen art directorina. Olen aiemmin myös opettanut ammatillista viestintää korkeakoulutasolla lähes seitsemän vuoden ajan ja toiminut viestintäkouluttajana. Pilkunviilausmentaliteettini näkyy kuvauksessakin huolellisuutena: teen aina yksityiskohtia myöten huolella valmiiksi kaiken aloittamani.

Synnyin Savon sydämessä synkkänä ja myrskyisänä yönä 1980-luvun puolivälissä, ja moinen järkytys ilmeisesti jätti minuun jälkensä puolikierona huumorintajuna. Olen päätynyt tutkimaan komiikkaa niin populaarimusiikissa kuin valokuvissakin, ja ehkä jatkan aiheen parissa vielä syvemminkin jonain päivänä. Leikkisyys ja hauskuus ovat valokuvissani tärkeitä. Etenkään hääkuvauksen ei tarvitse aina olla niin vakavaa – onhan kaikilla hyvä olla yhdessä, joten miksi en antaisi sen näkyä?

Tutustu myös LinkedIn-profiiliini.
Toimin marraskuuhun 2016 asti nimellä Pirjo Hakonen. Tekijä on edelleen sama, nimi nyt vain omempi.